NLP in Bedrijf onbewust programmeren.

De podcast is een geluidsbestand behorende bij onderstaand blog van 25 september 2015, bijna 1 jaar geleden maar nog steeds bijzonder en uniek hoe deelnemers de NLP in bedrijf op de automatische piloot ervaren. SUPER.

Onlangs in het FD/persoonlijk: “Daniel Ropers (42) is directeur van Bol.com en weet van geen ophouden. 4,5 miljoen klanten, 600 werknemers, een overname in 2012 door Ahold. Is het zwaar om Daniel Ropers te zijn? “Integendeel, ik denk elke dag: wow, wat een ongelooflijk geluk dat ik op een plek zit waar zo veel goeds gebeurd en ik waardevol kan zijn. Ik ben altijd bezig met hoe het beter kan. Ik denk al 15 jaar: we staan nog maar aan het begin.”

Net als Daniel Ropers is de kans groot dat je ook frequent aan zelfreflectie doet. In coachingsgesprekken zeg ik wel eens: “De beste criticus zit in jezelf. Tuurlijk weet je wat je goed, beter of uitstekend kan. Ernaar luisteren maakt het verschil dan.”

Vorige week sprak ik met Peter deelnemer 2010 aan de NLP in Bedrijf hij vertelde; “Bewust ben ik niet bezig met NLP. Maar nu je het me vraagt bedenk ik me wanneer ik erbij stilsta dat het voor mij de vertelde verhalen zijn vol met waarheden, waarom het zo goed met ons gaat.

Gert (deelnemer 2011): “Niet lang geleden pakte ik het boek er nog eens bij en geniet ik van wat ik allemaal als vanzelf met NLP doe. Wanneer ik me realiseer dat de opleiding 3 jaar geleden is geweest, glimlach ik nog meer. 12 dagen heeft me heel veel, automatisch gebracht.”

Wanneer iemand zich oriënteert op de opleiding NLP in Bedrijf krijgen we wel eens de vraag hoeveel studiebelasting (huiswerk) de opleiding vraagt. “Niets! We vragen 100% aanwezigheid.” Sommige deelnemers doen dan ook bewust niets (of niets bewust…?), zie bovenstaande reacties.
Hoe de automatische piloot voor je gaat werken?

In de NLP-opleiding leer je wat werkt voor je. Misschien zoiets als bij Daniel Ropers: “Ik denk elke dag: wow, wat een ongelooflijk geluk dat ik op een plek zit waar zo veel goeds gebeurd en ik waardevol kan zijn. Ik ben altijd bezig met hoe het beter kan. Ik denk al 15 jaar: we staan nog maar aan het begin.”
Maar misschien werkt voor jou; automatisch vanuit een breed perspectief reflecteren op wat je hebt gezegd of na te denken over hoe je het gaat zeggen. Of wordt het makkelijker om in een flits ‘vanaf een afstandje naar jezelf te kijken en te luisteren’ en gedachten te genereren over jezelf en anderen in het verleden of de toekomst. Met de “automatische input” kun je de goede toon en woorden kiezen, gemakkelijk aan je leiderschapsstijl werken en waardevol zijn. Deelnemers geven aan dat de NLP in Bedrijf – ook na jaren! – werkt. Automatisch.

Wil je zelf ook rustig en gedegen werken aan je leiderschapsstijl? Dan heb je volgend jaar nog een kans! Omdat in april een sterke groep leidinggevenden start met de NLP in Bedrijf. Wees nu super snel!

Kijk op http://www.nlpschool.nl/agenda om je agenda af te stemmen en in te schrijven. Wanneer je nu contact opneemt en je inschrijft ontvang je gratis de kaartenset Axi-Taal omdat daarmee beïnvloeden nog makkelijker is..

Hartelijk groetend,
Hugo Sloot
Marijn Dane

038 3374635
info@nlpschool.nl of info@axisconsultancy.nl

About the Author

Marijn Dane (MSc, ing.) (1969) (Dyslecticus) is oprichtster en directeur van NLP School en trainingsbureau Axis Consultancy. Marijn weet individuen en teams vanuit innerlijke kracht te inspireren, te motiveren en te bewegen naar te bereiken wensen en doelen.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: