Heeft er ooit eens iemand tegen je gezegd dat je een rare bent?

Heeft er ooit eens iemand tegen je gezegd dat je een rare bent?

Wanneer dat zo is…is dat absoluut iets goeds.

Toen ik nog als Rijksambtenaar werkte dachten mensen dat ik een rare was om mijn vaste baan los te laten.

Mensen dachten dat ik raar was omdat ik meer uit mijn leven wilde halen. Ik wilde meer tijd, meer vrijheid.

Ik wilde verder en buiten mijn werk gebeurde er meer dan binnen de organisatie waar ik werkte. Ik wist ook dat het de aankomende 30 jaar zo zou blijven wanneer ik zelf niet een stap zette.

Ik was een rare vogel die stopte met zijn baan op zoek naar nieuwe dingen. Ik zette de stap in 2008. En met meer “ups” heb ik en wij veel tijd en vrijheid benut.

Ik ben een liefhebber van “persoonlijke ontwikkeling” en van continu leren. Mensen die hier niets mee hebben zullen je nooit begrijpen.

Ze zullen je de rare noemen die boeken leest, trainingen volgt, podcasts luistert en die rare die overal een vraagteken achter zet.

Het spelen in het groter geheel is niet raar…het lijkt soms raar voor mensen die zich bij de massa hebben neergelegd.

Voor de rest van de wereld is onze inzet in ons “zelf te verbeteren” raar. Middelmatigheid is de middenweg voor de massa.

Mensen die het anders doen en anders zijn daar wordt fronsend naar gekeken. Of op zijn best toegelachen zoals naar een kind.

Laat je hierdoor niet van je pad brengen en jezelf stap voor stap verbeteren. Ik weet wat het is, hoe het voelt om te worden ervaren als de Don Quichot en dat je dat zelfs een beetje belachelijk maakt bij anderen. Zeker wanneer diegenen niet je pogingen van “jezelf verbeteren” begrijpen.

Er zijn mensen zoals jij in deze wereld die het belangrijk vinden om de beste versie te zijn van zichzelf.

Er zijn mensen die hun leven hebben verandert omdat ze iets hebben gelezen, een doel hebben gesteld, zelfdiscipline hebben opgeroepen en van allerlei rare dingen hebben gedaan om zichzelf te ontwikkelen.

Wanneer je je ooit eens afvraagt; “Waar is dit allemaal goed voor?” Weet dan dat mensen “lerende machines” zijn, ze gaan voor verbetering en vooruitgang!

Misschien is middelmatigheid niet normaal?

Ik ben dankbaar dat ik in 2016 in staat ben om dit bericht naar jou te sturen.

Talentrijke groet,

Hugo

NB: Afgelopen dagen overkwam het mij. 3 leidinggevenden die met tranen in de ogen mij bedankten voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: