De kwaliteit van de fysieke creatie wordt bepaald door de mentale creatie.

Patiënten die wekenlang met hun hand in een spalk hebben rondgelopen herstellen na afloop veel sneller als ze al die weken in gedachten de betreffende hand blijven gebruiken. Dat ontdekte plastisch chirurg i.o Martin Stenekes (33) , in een onderzoek waarop hij in Groningen promoveert.

Hij heeft met scans gekeken welke hersendelen actief zijn bij het aansturen van de vingers. Dat heeft hij ook gedaan bij mensen die na een operatie 6 weken lang met hun hand in een spalk hadden rondgelopen, waardoor ze hem niet konden bewegen. Het bleek dat de betreffende hersendelen bij hen grotendeels op non-actief waren gegaan.

Martin bedacht zich een onderzoek waarin de vraag gesteld werd of gedachteoefeningen de aansturing van de hersenen op peil kan houden. Wat bleek; Ja, de hersenen blijven actief bij gedachteoefeningen en daarmee een snel herstel van de handfunctie.

Dit is een voorbeeld van vele onderzoeken waarmee de relatie wordt gelegd tussen actief gedachteoefeningen doen en het manipuleren/beïnvloeden van de fysieke herstelperiode.

Denk je meermaals per dag aan beelden die je een prettig gevoel geven dan is dat gevoel steeds makkelijker op te roepen ook omdat het een Pavlov effect creëert. Je stuurt met gekozen gedachten hoe je lichaam zich voelt. Ook wel de “body and mind connection” genoemd. De geest stuurt het lichaam. Talentrijk leiderschap in gedachten.

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: